måndag 24. november 2008

Voldtektsdop

.
Neddoping av kvinner med påfølgande voldtekt er eit fenomen som har fått mykje merksemd dei siste åra. Og det er absolutt ein sak eg meinar fortener merksemd. Fleire venninner av meg har vore alt for nære å oppleve nettopp dette, noko eg synst er veldig skremmande. Rusmidlar som Rohypnol, GHB og Ketamin kan i kombinasjon med alkohol føre til bevisstløshet, hukommelsestap og i verste fall dødsfall.


Politiet har no sendt ut denne mailen, til skrekk og advarsel.
Heilt utruleg at nokon i det heile tatt kan kome på å gjere noko sånt.
_____________________________________________________________________________________

Hei alle foreldre og alle andre som bryr seg om barn og ungdommer

Ifølge svensk politi og sykehus ble en kvinne kidnappet fra en nattklubb, voldtatt flere ganger og etterpå forlatt. Hun husker ikke hva som hadde hendt, men prøver fortsatt å avsløre voldektsmannen.

Sammen med voldtektsdopet Rohypnol, fant man spor av Progesterex, som er en liten steriliseringspille. Preperatet brukes nå av voldektsmenn iforbindelse med fester, for å voldta og sterilisere sine ofre. Progesterex fåes hos veterinær for å sterilisere store dyr. Ryktet sier at Progesterex sammen med Rohypnol kalles "date rape drug". Det som gjelder for Progesterex er det samme som for Rohypnol, den skal ned i jentas drink. Hun kommer da til å være i en slik tilstand at hun ikke kommer til å huske noen ting av det som skjedde kvelden før. Progesterex løses raskt opp i drinken og forsikrer at offeret ikke kommer til å bli gravid etter voldtekten. Derfor behøver ikke forbryteren å bekymre seg om eventuelt farskap flere måndeder senere, virkningen er ikke midlertidig, men permanent!

Progesterex er utviklet for sterilisering av hester. Den kvinnen eller hoppa som får i seg preperatet kommer aldri til å kunne få barn / føll. Den som planlegger overgrepet kan få preperatet fra alle veterinærer. Det er ufattelig lett å få tak i, og Progesterex kan være det neste preparatet som slår gjennom i nattelivet. Samme hvor utrolig det høres, så finnes det til og med Intenettsider som beskriver hvordan man bruker preparatet.

Send det her til alle du kjenner, spesielt jenter. Vær forsiktig når du er ute - ikke la drinken din stå uten at du holder øye med den. Gjør en antstrengelse og videresend denne beskjeden til alle du kjenner. Og gutter- fortell historien til jenter som du kjenner.

Birgitta Olofsson
Sykepleier, doktorand
Umeå Universitet.
_____________________________________________________________________________________

Send mailen til alle du kjenner, hald auge med drinken din,
og ikkje ver naiv; la aldri framande spandere på deg.


.

2 kommentarer:

  1. Jeg tror du skal ta deg bryet med å lese http://en.wikipedia.org/wiki/Progesterex

    SvarSlett
  2. Oi, faktisk.. Takk for info! Burde vel kanskje sjekka litt før eg posta det ja.. Rart mailen fortsatt blir sendt rundt.. :) Men en 'urban legend' varer vel for evig. Er forresten ikkje sikker på om Wikipedia er ei kjelde eg ville stolt 100% på heller.

    Problemet med rohypnol og voldtekt av kvinner vil vere nåke ein må ta seriøst, uansett om Progesterex eksisterer eller ikkje, så eg lar advarselen stå så lenge. :)

    SvarSlett