fredag 28. november 2008

Peiskos :)

.
Vi har fått oss peis!

Koselig, hæ? :)





Deilig å sitte og høre på knitringa, og ingenting er so godt som varmen frå en peis!



Okei, so varma den kanskje ikkje so mykje...

...men den er fin å sjå på, og knitringa er der! ;)

.

tysdag 25. november 2008

Vil-ha-sko

Me want these shoes! Dei hadde passa perfekt til julekjolen (én av dei fjorten potensielle ja) eg har bestilt. Spørsmålet er vel om eg hadde klart å gå på dei...
Men søte var dei iallefall :)
.

måndag 24. november 2008

Voldtektsdop

.
Neddoping av kvinner med påfølgande voldtekt er eit fenomen som har fått mykje merksemd dei siste åra. Og det er absolutt ein sak eg meinar fortener merksemd. Fleire venninner av meg har vore alt for nære å oppleve nettopp dette, noko eg synst er veldig skremmande. Rusmidlar som Rohypnol, GHB og Ketamin kan i kombinasjon med alkohol føre til bevisstløshet, hukommelsestap og i verste fall dødsfall.


Politiet har no sendt ut denne mailen, til skrekk og advarsel.
Heilt utruleg at nokon i det heile tatt kan kome på å gjere noko sånt.
_____________________________________________________________________________________

Hei alle foreldre og alle andre som bryr seg om barn og ungdommer

Ifølge svensk politi og sykehus ble en kvinne kidnappet fra en nattklubb, voldtatt flere ganger og etterpå forlatt. Hun husker ikke hva som hadde hendt, men prøver fortsatt å avsløre voldektsmannen.

Sammen med voldtektsdopet Rohypnol, fant man spor av Progesterex, som er en liten steriliseringspille. Preperatet brukes nå av voldektsmenn iforbindelse med fester, for å voldta og sterilisere sine ofre. Progesterex fåes hos veterinær for å sterilisere store dyr. Ryktet sier at Progesterex sammen med Rohypnol kalles "date rape drug". Det som gjelder for Progesterex er det samme som for Rohypnol, den skal ned i jentas drink. Hun kommer da til å være i en slik tilstand at hun ikke kommer til å huske noen ting av det som skjedde kvelden før. Progesterex løses raskt opp i drinken og forsikrer at offeret ikke kommer til å bli gravid etter voldtekten. Derfor behøver ikke forbryteren å bekymre seg om eventuelt farskap flere måndeder senere, virkningen er ikke midlertidig, men permanent!

Progesterex er utviklet for sterilisering av hester. Den kvinnen eller hoppa som får i seg preperatet kommer aldri til å kunne få barn / føll. Den som planlegger overgrepet kan få preperatet fra alle veterinærer. Det er ufattelig lett å få tak i, og Progesterex kan være det neste preparatet som slår gjennom i nattelivet. Samme hvor utrolig det høres, så finnes det til og med Intenettsider som beskriver hvordan man bruker preparatet.

Send det her til alle du kjenner, spesielt jenter. Vær forsiktig når du er ute - ikke la drinken din stå uten at du holder øye med den. Gjør en antstrengelse og videresend denne beskjeden til alle du kjenner. Og gutter- fortell historien til jenter som du kjenner.

Birgitta Olofsson
Sykepleier, doktorand
Umeå Universitet.
_____________________________________________________________________________________

Send mailen til alle du kjenner, hald auge med drinken din,
og ikkje ver naiv; la aldri framande spandere på deg.


.

søndag 23. november 2008

P4 Julekanalen

.
Eg høyre på radio sånn cirka 24/7, eller iallefall i våken tilstand. Og frå 1. desember blir det sikkert enda meir, for då kjeme P4 Julekanalen! Julemusikk heile døgnet, jippi :)
(..eg trur egentlig den e lansert, sniklytta i 3 sekund, men
skal klare å vente...)
.

fredag 21. november 2008

Kjendisbroren

.
Må få lov å skryte litt av min flinke lillebror, som ut av det blå (+ litt trening) har blitt ein dyktig squashspelar. Eg har allereie booka squash-opplæring med han når eg skal heim til jul, så neste gong er det eg som er i avisa. Eller ikkje...

onsdag 19. november 2008

It's x-mas?


I år som i fjor er eg skuffa over den nye Coca Cola-julereklamen. Kan dei ikkje berre sende den gamle? Det blir ikkje jul før eg får sett den, så derfor postar eg den her.
I dag er det 11 dagar til 1. søndag i advent, og 19 dagar til juleferie! :))




.

tysdag 18. november 2008

Tidsfordriv: Henriette er...

.
No i den travle (?) eksamenstida er det myykje kjekkare å tenke på alt som ikkje har med eksamen å gjere.

Eg har no googla "Henriette er", alltid like morosamt.. :)

Here are the results...

  • Henriette er opptatt av å få til en politikk som kobler kampen om full sysselsetting med kampen for et bedre miljø. (klart eg e!)
  • Henriette er utdannet eksportmarkedsfører fra Handelshøyskolen BI og Ecole Supérieure du Commerce i Frankrike. (I wish:)
  • Henriette er ei glad og årvåken jente på snart 4 måneder. (fnis)
  • Henriette er et prakteksemplar av en kursdeltaker. (høres ut som meg det)
  • Henriette kløner i begynnelsen, og så finner hun den beste måten å gå på. (?)
  • Henriette har arbeidet profesjonelt som sanger siden -96 ved en rekke konserter og soloprosjekter. (javelja)
  • Henriette kjedet seg alltid på bussen hjem fra jobb. (buss é alltid kjedelig)
  • Henriette vil fra 2007 til 2011 øke nettoinntekten med 206.278 kroner. (forhåpentligvis meir)
  • Henriette prøver seg på aktivitetsferie på Algarvekysten. (ikkje umulig det)

Prøv sjølv! ...med ditt namn altso! ;)
.

måndag 17. november 2008

Time For Change


.
Syns presidentvalet i Amerika tok vel mykje tid i media, så difor lot eg vere å nemne det her på bloggen då. Men no når det har roa seg, er det på tide å få fram at eg er fornøgd med utfallet. Obama er vel det beste som kunne skje for Amerika, og verden.

Fascinerande bilete eller?
Er du fornøgd med utfallet av presidentvalet?
.

søndag 16. november 2008

Filmnerd? Jepp.

.

Eg har no laga ei liste over filmane eg har sett sidan eg og Jan flytta i lag, og den vart lang, mykje lenger enn eg hadde trudd (og den er nok ikkje komplett heller). Lista kjem til å bli liggande nederst på bloggen min, og vil bli oppdatert etter kvart
:)

.

Filmtips: Hancock (2008)

.


Hancock er akkurat passe morosam, actionfylt og en smule trist. Den klarar fint, med kuule (?!) spesialeffektar (for oss som egentlig ikkje er spesielt glad i akkurat det, kremt),
å underholde oss ein laurdagskveld.
Will Smith er rett mann i superhelt-rolla,
og Charlize Theron imponerar igjen. Eg likar den dama.


.

laurdag 15. november 2008

Julegåvetips - Fatboy

.

I desse julegåveplanleggingstider må ein legge hjernen i blaut for å finne på noko til både små og store. Eg trur dessverre ikkje at nokon får Fatboy frå meg i år (den kostar rundt 2000 kroner!) men det er lov å håpe på at nokon har lyst å gje meg ein...

Eg ønskjer meg ein raud ein. (Eller lilla?)


fredag 14. november 2008

Mandarinar vs. Klementiner

.

Eg er av dei som meinar jula kjem alt for tidleg i butikkane. I fjor hadde eg eit prinsipp om at eg skulle boikotte alt som hadde med jul å gjere før desember kom, og det klarte eg. I år tok eg mandarinane i hus heile 17 dagar før desember startar. Men det er no dei er gode, og det kan eg no ikkje gå glipp av.

Når mandarin-diskusjonen først er oppe, må eg ta opp noko anna i same slengen. Min bedre halvdel står hardt på sitt og kallar det klementiner, medan eg ikkje klarar å ta ordet i min munn; det heiter jo mandarinar! Dessverre har han rett, mandarinane har faktisk ikkje vore til sals i Norge på over 20 år! ...men for meg heiter dei mandarinar, og kjem alltid til å gjere det. :)

Har du tatt jula i hus?
Og heiter det mandarinar eller klementiner?


Pssst. Sjølv om eg har tatt mandarinane inn i varmen, betyr ikkje det
at eg kjem til å ta jula i hus før 1. desember, det får no vere måte på.


tysdag 11. november 2008

Heimeeksamen

.

Denne veka har vi heimeeksamen.
Det vil seie at vi er meir på skulen enn heime. Tonje og eg har beslaglagt eit grupperom, og slit, strevar, slost og kranglar, samt kosar oss tidvis med oppgåva, skal bli godt å levere den fredag klokka 14.00. ;)

måndag 10. november 2008

EM gratisprøvar - korleis?

.


For dei som er interesserte i, og har lyst til å bestille gratisprøver frå EM har Hilde Christina laga ein Everyday Minerals ABC. Der finn ein alt ein måtte lure på, og litt til.

søndag 9. november 2008

Everyday Minerals - gratisprøvar


.
Har lenge hatt I.D. Bare Escentuals sin foundation som favoritt, men syns det er drøyt å betale over 400 kroner for ein boks. Har fått et tips om å prøve Everyday Minerals som visstnok skal vere betre for huda, og med ein pris på under 100 kroner må den berre prøvast. No har eg bestilt gratisprøver på foundation, blusher og concealer, for å finne ut kva fargar som passar meg best. Gledar meg til dei kjem i posten.

Farsdag

.
.
Etter som det er farsdag i dag, er det vel på sin plass med eit lite farsdagsinnlegg.
Gratulerer med farsdagen til min snille pappa.

Henriette dansar økologisk

.
Ica si økologiske satsing har gått nok eit skritt vidare.
Klikk her for å sjå MEG danse, og for å lage din eigen økologiske dans.
Fantastisk.



.

laurdag 8. november 2008

Sogndal - Aalesund

.
I dag har det vore kvalikkamp mellom Sogndal og Aalesund, og sjøl om det dessverre vart tap (kanskje ikkje så overraskande?) kosa vi oss på kamp. Til den store begivenheita tok min minste bror Geir og pappa turen til Sogndal, veldig koseleg med besøk. :) Komande onsdag skal Sogndal til Ålesund og spele den avgjerande kampen, så det er enno ikkje avgjort. Eg er optimist og kryssar fingrane nok ein gong.


..min søte lillebror (som ikkje e så liten lenger) i nytt supporterutstyr :)


Til slutt vil eg oppfordre Rekdal, som meinar at Sogndalsupportarane er Norges verste publikum, til ikkje å skjere alle over éin kam.

fredag 7. november 2008

Moods of Norway + PlayStation = sant





Strynepatrioten i meg synst det er litt kult når gjengen i Moods of Norway går nye vegar. Dei har i samarbeid med Sony PlayStation no designa eit brett til PlayStation3-spelet "LittleBigPlanet", og dermed utvikla sin eigen virtuelle verden. "LittleBigPlanet" vert lansert i dag, og det spesialdesigna brettet til Moods vil ein etter kvart kunne laste ned i frå nettet. Nesten så ein får lyst til å skaffe seg ein PS3, eller ka Jan? :)



Litt skryt


Har lyst til å skryte litt no. Eg har nemlig fått tilbake mobilen min i dag. Forrige onsdag sendte eg den inn til NetOnNet sin serviceverkstad Norsk Tele Service, og i dag, 9 dagar seinare, fekk eg den i postkassa. Raskare service har eg ikkje vore bort i. Eg er iallefall overlykkelig over å ha fått mobilen min tilbake, dagens hyllest går til Norsk Tele Service!

måndag 3. november 2008

Glutenfrie pannekaker og tomatsuppe




Eg ventar og ventar og ventar på svar på Gastroskopi-prøven. Ringte legekontoret i dag, men dei hadde enno ikkje fått noko svar. Likevel hadde eg mitt første glutenfrie måltid i dag. Vi (les: eg) hadde så lyst på pannekaker til middag, men sist gong vi åt vanlege pannekaker holdt eg på å krepere, og difor vart det glutenfrie pannekaker i dag. Til pannekaker må ein ha tomatsuppe, men dumme meg tenkte ikkje på at tomatsuppe inneheld kveitemjøl, og difor boblar magen min no. Men ikkje på langt nær så gale som forrige pannekakemiddag, så noko riktig må eg ha gjort. Akkurat no håpar eg på å få beskjed om at eg har glutenallergi så eg slepp meir utredning, for eg veit at noko er gale. Og no når eg har prøvd å holde meg unna glutenprodukt fungerar magen min mykje bedre. Så kjære Gud, la prøven vere positiv så eg sleppe å tenke meir på kva anna det kan vere...

Er det forresten andre enn meg som må ha tomatsuppe til pannekaker? Har hatt fleire diskusjonar om dette, men ingen skjønnar korleis ein kan kombinere pannekaker og tomatsuppe. Perfekt kombinasjon spør du meg.

søndag 2. november 2008

Filmtips? Fatso (2008)



Litt usikker på om eg skal legge inn Fatso som filmtips eller ikkje, då eg ikkje er heilt sikker på kva eg synst om filmen. Filmen har fått utruleg mykje PR både før og etter lanse
ring, muligens på grunn av si tragikomiske hovudrolle Rino og eksentriske scener, men truleg har Jenny Skavlan mykje av "æra" for dette. Det kan umulig vere nokon som har fått meir PR for ei så lita birolle. All omtalen gjor iallefall slik at eg hadde svært høge forventingar, og det var vel kanskje derfor at eg vart litt skuffa.

Filmen hadde fleire morosame episodar, men litt for mykje dødtid. Fjortisane i kinosalen storkosa seg, så kanskje eg rett og slett ikkje er i målgruppa? Oppsummerer med at det var ein heilt grei måte å tilbringe laurdagskvelden på, men ikkje ein film eg kjem til å sjå igjen.

Pssssst! Trur det er første og siste gong eg har nakne damer på bloggen min. Enjoy :)

laurdag 1. november 2008

Den store kinodagen


I dag er det den store kinodagen, og då kan en vel ikkje akkurat gjere så mykje anna enn å gå på kino. Vi har bestilt billettar til Fatso, og gledar oss halleluja. Men først er det fotballkamp, så ein deilig ytrefiletmiddag med kjæresten, før Tonje & Eirik kjem til eit glas vin eller to (for å kunne fnise litt ekstra i kinosalen). Perfekt laurdagskveld.