torsdag 29. januar 2009

Middagstips: Steikt ris med kylling

.
Her ser du gårsdagens middagssuksess,
og den har eg tenkt å dele med
deg.




Til 2 veldig (!) svoltne personar treng du...
  • 1,5 dl jasminris
  • 300 gram kyllingfilet
  • 1 løk
  • 2 fedd kvitløk
  • 8 ss nøytral olje
  • 2 egg
  • 1 raud paprika (som vi bytta ut med 1 boks mais)
  • krydder etter eige ønske

Og slik går du fram...

  • Kok 1,5 dl ris i 4 dl vatn.
  • Ta halvparten av oljen i steikepanna, helst ei stor wok-panne.
  • Skjer kyllingfilet i strimlar, og steik til den er gyllen.
  • Skjer opp løken, finhakk kvitløken, og ha det deretter i lag med kyllingen. La det surre til løken er gyllen.
  • Rør saman egga, og bland det med kyllingen og løken i panna.
  • Ha deretter i den kokte risen, og resten av oljen.
  • Tilsett til slutt paprika eller mais (eller begge deler:), og krydder etter eige ønske.
Enjoy! :)
.

3 kommentarer: